- شناسه خبر: 2707
استاندار خوزستان :کاهش فلرهای نفتی تا ۲ میلیون متر مکعب / مالچ پاشی و نهال کاری بی سابقه ۱۲هزار و ۵۰۰ هکتاری در یک سال
غلامرضا شریعتی : وزارت نفت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعهد کرده که تا سال ۱۴۰۱ حجم گازهای منتشر شده در حوزه مناطق نفتخیز جنوب به ۲ میلیون متر مکعب برسد. ...
پیمان نجف پور – شهر نوشت :
غلامرضا شریعتی امروز ( یکشنبه ۱۳ اسفندماه۹۶) درحاشیه نشست شورای سلامت در سرسرای اداری استانداری خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزارت نفت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعهد کرده که تا سال ۱۴۰۱ حجم گازهای منتشر شده در حوزه مناطق نفتخیز جنوب به ۲ میلیون متر مکعب برسد.
شریعتی ادامه داد : چند ماه پیش در خصوص موضوع فلرهای نفتی به رئیس جمهور نامه نوشتم که با توجه به دستور اکید و فوری رئیس جمهور به وزیر نفت ، کار با سرعت بیشتری پیگیری و در حال انجام است.
استاندار خوزستان افزود : همچنین شرکت ملی مناطق نفتخیز هر سه ماه یک بار باید گزارش کار خود را به شورای سلامت استان ارائه و پیشرفت کار را اعلام کند تا برنامه را دقیقاً رصد و مدیریت کنیم .
وی درخصوص فلرهای نفتی و گازهای منتشر شده در حوزه غرب کارون نیز گفت: در این حوزه نیز با توجه به حجم ۶ میلیون متر مکعبی گازهای منتشر شده، مدیر عامل مهندسی توسعه نفت نیز باید به شورای سلامت دعوت شود و برنامه زمان بندی شده ارایه دهد.
استاندار خوزستان افزود: هم اکنون گرد و غبار سلامت روانی و جسمی مردم را به طوری جدی دچار مخاطره کرده و مردم دغدغه و اضطراب دارند.
وی بیان کرد : مردم در تصمیم گیری برای زندگی در خوزستان دچار تردید هستند و مشکلات تنفسی نیز برای مردم ایجاد شده است ، تعداد مهاجرت از استان بسیار بالا رفته است .
استاندار خوزستان افزود : بر اساس دستورات دولت و رئیس جمهوری اقدامات خوبی از اواخر سال ۱۳۹۵ آغاز شده و کار با جدیت و سرعت پیش می رود و اقدامات خوبی در حوزه نهالکاری، آب اندازی و مالچ پاشی در کانون های گرد و غبار در خوزستان در حال انجام است اما باید صبر کنیم.
شریعتی خاطر نشان کرد : اگر انتقادی و غفلتی هست اعلام شود اما انتظار داریم نقدها به صورت تخریبی نباشد که سلامت روانی جامعه نشانه می رود.
استاندار خوزستان گفت :برنامه های لازم برای پذیرایی از میهمانان نوروزی در خوزستان در حال انجام است و شورای نیز سلامت برنامه ریزی لازم را انجام داده است.
وی در نشست شورای سلامت نیز اظهار کرد: امسال تعداد مراجعان تنفسی به مراکز درمانی، با کار دسته جمعی دستگاه های مربوطه به حداقل رسید و مدیریت شد.
وی ادامه داد: گرد و غبار به دلیل کم توجهی و غفلت در طول ۲۰ تا ۳۰ سال ایجاد و شدت پیدا کرده و آورد آب خوزستان به دلیل خشکسالی مکرر از ۳۰ به ۱۶ میلیارد متر مکعب رسیده که تبعات خاص خود را دارد.
استاندار خوزستان اظهار کرد:امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار شن های روان در خوزستان مالچ پاشی و نهال کاری شده که در تاریخ خوزستان بی نظیر بوده است.
به گفته احمد رضا لاهیجان زاده، مدیر کل حفاظت محیط زییست خوزستان، ۸۵ درصد از سهم آلودگی از بخش صنعت در هوای اهواز توسط فلرهای نفتی صورت می گیرد.
بر اساس بررسی انجام شده سهم صنعت در آلودگی هوای اهواز ۶۰ درصد، خودرو ۳۵ درصد و پنچ درصد سایر عوامل از جمله آتش زدن مزارع است؛ بیشترین میزان آلایندگی هوای اهواز در بخش صنعت مربوط به شرکت نفت و فعالیت فلرهای نفتی است.
به گفته وی روزانه ۷۷۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت در خوزستان سوزانده می شود.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم اکنون با بیش از ۴۵ میدان هیدروکربوری بزرگ و کوچک در گستره ای افزون بر ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع حدود ۸۰ درصد نفت خام و ۱۶ درصد گاز کشور را تولید میکند.